Business as usual

Era o vreme cand ma credeam ocupata. Probabil eram…doar ca atunci aveam luxul sa fac lucrurile pe rand. Ce viata!! E cam ca in bancul ala cu Itzic si porcu, si vaca, si catelul, si pisica. Cand le bagi pe toate in casa ti se pare ca n-ai loc. Ba ai….sa vezi ce loc ai cand le scoti pe rand.

O zi business as usual cu astia doi virusati pe aici incepe pe la 3 dimineata cand bebelusul cere de mancare…pe care evident ca nu o mananca toata pentru ca…bronsiolita. Asta doar ca sa aiba ocazia sa o mai vada pe ma-sa inca o data pe la 5 … ca na … ii e foame, n-a mancat tot la 3…si inca o data pe la 7…ca e ora lui de trezire. Pe la 7 e vesel si active de parca ar fi dormit vreo 13 ore.

08:00 – se ia bebelusil din dotare si se duce la pediatru ca na, sa aflam totusi ce are copilu. O vizita la pediatru cu ajuns la Victoriei si intors inseamna vreo 3 ore bune, timp in care asta mare doarme linistit cu tati acasa

11:00 – intors de la pediatru. Big brother inca doarme. Nu stiu ce i-au facut antibioticele alea…da imi vine cateodata sa ii zic pediatrei sa ii mai dea d-astea (glumeam!). Ma apuc de saga aerosoli la bebelusi cu Duck TV….Boomerang si alte posturi de copii. Nu merge nimic….dar descopera brusc Hora TV si pare sa ramana hipnotizat suficient timp cat sa ii fac doza. Bine ca nu era Taraf TV. Cu Hora TV pot supravietui.

12:00 – se trezeste printul mostenitor care profita de ocazie ca eram inca ocupata cu fra-su si cere telefonul…pe care il si primeste…fara negociere. Incepem procesul de aerosoli si antibiotic pentru Big Brother care merge nesperat de usor dupa ce cu o seara inainte am zis ca vecinii vor chema Protectia Copilului.

13:00 – reusesc sa termin aerosoli la toata lumea. Apuc sa linistesc si bebelusul care intre timp se plictisise de mine si de turele mele intre fra-su si el si s-a hotarat sa se joace cu o arcada. Revin la fra-su si incepe saga hai sa mancam ceva. Evident mancam cu telefon in brate dupa ce trecem prin vreo 3 feluri de mancare care au frunze, au rosii, nu sunt bune lunea sau nu sunt in farfuria care trebuie. Gasim un meniu extrem de sanatos de piure de cartofi cu ketchup si pui la gratar in farfuria roz…ca aia mov se foloseste doar miercurea, nu si lunea.

14:30 – imi dau seama ca mi-e rau si imi aduc aminte ca mancasem ultima oara pe la 7 dimineata.

15:00 – 17:00 – ore de liniste in sensul ca aveam doar un singur copil, bebelusul facandu-si in continuare somnul de frumusete. V-am zis mai sus faza cu Itzic si porcu. Sa nu credeti ca am stat la un fel de spa in aceste ore. Nuuu….trebuie inventate jocuri cu escavatoare si curse de masini si alergat prin casa ca na..afara nu putem iesi. Si mai mult decat atat, incercam sa facem si educatie copilului asa ca toate jocurile trebuie sa aiba ceva educative in ele. Azi ma hotarasem sa il invat engleza. Cred ca am si reusit asa pe ici pe colo cateva cuvinte.

17:00 – suntem pe repeat de dimineata. Bebelusul s-a trezit intre timp si urmeaza o noua saga de hai la masa…nu acum, cand suna ceasu. Mai dragut e ca si asta micu s-a luat dupa fra-su si ora de masa e tot asa….defalcata pe vreo 2 ore,….cate putin. Intre timp fra-su s-a hotarat sa manance: un alt meniu foarte special de acadele de tuse, piure, castraveti murati si pui, toate in acelasi timp.I se serveste pet ava vu lingura in gurita in timp ce cu un picior mami da la pedala si leagana bebelusul intr-o scoica. Hey…eu sunt multumita, a mancat tot!!

In curand urmeaza o a doua doza de aerosoli pentru toata lumea, antibiotic pt Big Brother si la un moment dat poate si somn. Copilu zice ca sunt supermama pentru ca am Savo ca intr-o reclama de la TV.  Azi da….supermama!

In paralel, colegii de la scoala vorbeau de examene,orar, intalniri cu profii, disertatie….Suuuuure. Nu azi!

Cum va ziceam….era o alta perioada in viata mea cand credeam ca sunt ocupata! Sa mai zica careva ca nu sunt multitasking!!

(Adi, 3 ani si 9 luni; Stefan, 4 luni si 2 saptamani)

 

 

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.