Lamai si limonada

Daca avem prea multe lamai este o ocazie buna sa facem limonada. Bebelus de 5 luni internat in spital cu un caz grav de bebelusenie…si bronsiolita dar in mare parte bebelusenie. Un copil mai mare ar fi putut fi tratat acasa dar pentru ca bebelus, se cere internare. Acasa a ramas iedul mai mare pe final de tratament cu antibiotice bucuros sa are ocazia sa il calareasca pe bunicu.

Dragul meu copil, sorry ca iti dau o veste proasta: este prima viroza dintr-un sir nesfarsit de viroze. Pana la 7 ani o sa treci prin toate. Acum esti mic si te sperii. Acum suntem amandoi aici si ne luptam cu morile de vant desi credeam ca te-am adus intr-un spital privat ca sa ne fie mai comod amandurora. N-am scapat nici de asistente ciufute si nici de proceduri medicale la ore complet nepotrivite cu programul tau de somn. Am scapat in schimb de spagi si saloane supraglomerate. Tot e bine. Tu nu ai reusit sa te adaptezi nici aici. Iti e frica, te doare si nu am ce sa fac in afara de a ma plimba cu tine in brate prin salon. Din pacate tot eu trebuie sa ma ocup de proceduri medicale: sa fac aerosoli, sa iti pun picaturi in ureche, sa curat nasul etc. Si tot eu trebuie sa le cer sa iti dea espumisan ca s-ar putea sa ai gaze, chestii pentru durere de ureche ca s-ar putea sa te doara de la otita, sa te aspire ca sa avem vreo sansa sa plecam de aici etc. Nu-ti place si nu intelegi de ce trebuie sa fac eu asta. Eu ar fi trebuit sa te alint nu sa te enervez. Imi pare rau dar trebuie sa te faci bine repede. Trebuie sa plecam de aici ca ne asteapta iedul acasa.

Acum esti mai bine deci presupun ca nu te-am chinuit degeaba. N-am scapat nici de replica celebra “ doamna, plange pentru ca e alintat, l-ati invatat in brate”. Sigur ca da, un bebelus care e legat la o branula, care are gaze si constipatie, bronsiolita, nu mananca decat prin perfuzii si este foarte stresat plange pentru ca vrea un pic de confort pe care il poate obtine de la singura persoana pe care o cunoaste. Dar, da….e un bebelus alintat.

Cu toate astea dragul meu copil, suntem …in vacanta, doar noi doi, fara frate-tu care sa ne intrerupa, fara un milion de alte lucruri pe care trebuie sa le fac. Aici, te am doar pe tine si imi este suficient. Avem timp sa ne jucam, sa dormim impreuna in patul tau mic pentru ca nu vrei sa dormi singur. Imi spui cand te doare ceva sau cand vrei pur si simplu sa te tin de mana. Aici, acum este doar despre tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.