Cum să … vacanță de familie liniștită!

Ca toți oamenii care trăiesc și învață, am sintetizat și noi câteva lucruri esențiale pe care să le ținem minte pentru următoarele vacanțe în 4.

  1. Copiii mici și mari nu au nici o plăcere în a sta la restaurant să aștepte mâncarea!

….și ca să nu ne mințim…nici adulții n-au dar ăia uită de așteptare cu o bere și o vorbă. So….pentru liniștea sufletească și mai ales auditivă a celorlalți clienți ai restaurantului, încercați să evitați mesele prin oraș în vacanțe dacă aveți copii sub 4 ani! O pensiune cu bucătărie și mâncare de acasă sau de la restaurant în caserole mâncată în mijlocul patului la desene animate e cea bună opțiune pentru copii.

  1. All inclusive!

Dacă beneficiați de exemplare de copii tauri încăpățânați, șoareci de apartament care nu s-ar deplasa nici să facă pipi dacă s-ar putea care mai vin la pachet și cu niște bebeluși mișcători care nu stau nici 10 secunde ca să le schimbi un scutec, atunci varianta de vacanță de balene eșuate la mal la all inclusive este minunată. Nu încercați să schimbați personalitatea sau obiceiurile copiilor în vacanțe. Tot ce veți reuși să obțineți este o mare durere de cap!

 

  1. Copiii au alt program față de cel al adulților

Noi suntem genul de oameni care știu unde vor pleca în concediu cu cel putin un an înainte. Hell….avem și bagajele făcute cu un an înainte! Oricât de mult ne-ar plăcea ca aștia mici să se nasca brusc la fel ca noi….cineva acolo sus a zis…aa….NOPE! Pe aștia îi formezi…da nu deodată și nu în vacanțe! Niște unii mici se trezesc la 6:30 și niște alții mai mari un pic, dar tot mici, se trezesc la 11:00. Niște părinți responsabili, albi ca brânza, au citit că vremurile când se stătea cu fundul în nisip toată ziua s-au dus demult și ca mai târziu de ora 11:00 n-ar trebui să stăm pe plajă. Doar ca…îi doare fix în cot pe niște unii mici…aia vor în apa…aia sunt prea mici ca să citească și nici nu cunosc ceasul încă! Și alora..la 7 dimineața le e somn, nu vor pe plajă! So…ce facem? De data asta am încercat să le facem program de armată cu trezit la 7, plajă, culcat la prânz! N-a mers! Au obosit și am plecat cu o zi mai devreme! La anul all inclusive, program de somn dimineața, piscină cu umbră multă. Care se trezește la 6:30 merge la plajă…care nu…nani de voie pană cand se trezește! Și dacă ieșim la 11:00 la piscină, stam la umbră pana pe la 13:00 și aia e…Oricum mai bine decăt să tragem de copii adormiți si mârâiți la 7 dimineața. Un copil care nu doarme la prânz în general, nu va dormi în vacanță. În vacanță nu se schimbă nimic…în afară de durerea aia de cap care crește mare, mare!

  1. Vacanțe separate- vacanța copiilor și vacanța adulților!

Tatiiiiiiiiiiiiiiii….hai să ne dăm în mașinuțe buf buf și să sărim în trambulină!! Puiu…nu vrei mai bine să ne plimbăm pe dig? Uite ce liniștit e! Aaaa…..NU….De ce ar vrea pe dig? Să facă ce? Lucrul amestecat nu merge niciodată și generează frustrări și crize! Dacă pleci cu copiii, este clar că e vacanța lor, cu mașinuțe buf-buf și joacă pe nisip și sărit în valuri la 8 dimineața când tu încă nu ți-ai baut cafeaua și te gândești dacă o să mai ai vreodată nepoți dacă îl lași pe ăsta să intre în apa aia! După ce se termină vacanța lor, puteți pleca într-o vacanță de adulți sau măcar într-un weekend singuri in pădure unde să nu se audă nici musca!

 

 

  1. Fiecare la el în cameră!

Oricât de scump ar părea, noi mai bine alegem o locație mai ieftină dar unde să ne putem permite 2 camere sau un apartament decât să stăm toți 4 într-o cameră. Toată lumea se trezește la zgomote și niște unii bebeluși vor mâncare noaptea iar la 6:30 – 7 dimineața dau deșteptarea! Ca să nu avem încă unu mârâit dimineața, mai bine scoatem banu și luăm 2 camere. În plus, bebelușii n-au nici cel mai mic respect pentru spațiu personal. Orice este de mâncare: chei, telefoane, mâini, picioare-le lu’ frate-su etc. O fi drăguț să te trezești la 6:30 dimineața pentru că cineva îți molfăie picioarele?

 

 

În rest sunt opționale dar de ajutor:

– o pereche de bunici binevoitori care să preia nepoții o seară ca să puteți ieși la o terasă la un vin

– o pereche de prieteni cu copii de aceași vârstă ca să aibă cu cine se juca aștia mici

– un all inclusive cu plajă privată și cu spațiu de joacă pentru copii pe plajă ca să nu te mai cari cu toate lopățelele și mașinuțele pe plajă

– un hotel cu spațiu de joacă pentru copii la umbră pentru speciile care nu dorm la prânz

– un parc de distracții seara cu mașinuțe, trambuline, topogane ceva de consumat energia șoarecilor de apartament care nu se deplaseaza să facă pipi dar cand vine vorba de culcare au o energie de ar putea urca în alergare pe Everest.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.