Sport extrem în 4 sau vacanță de familie la mare!

Sunt multe sporturi extreme pe care le poate practica un om în viață dar noi am ales să plecăm o săptămână într-o vacanță de familie în 4! Mare, soare … trafic aglomerat …lipsă locuri de parcare … d-ale litoralului românesc! Și, ca să fie și mai interesant ne-am gândit că este o idee excelentă să legam vacanța de o alta vacanță a copiilor, 3 săptămâni singuri la bunici.

Etapa 1 – Antrenament!

Ca orice sport extrem are nevoie de o perioadă de antrenament. Cu doi iezi acasă, m-am apucat de gătit pentru o săptămână, 4 oameni cu fițe și ifose diferite la mâncare, asta..ca să nu mai zic că ar fi drăguț să ne gândim și cum să hrănim copiii sănătos! Well…cartofii sunt legume și , într-o zi bună, mănâncă brocoli și pește! Suficient de sănătos! În rest hranitul copiilor presupune un exercițiu de creativitate și un masterat în cum să prepari orezul, cartofii și pastele în feluri de mâncare diferite astfel încât să ți se pară că îi hrănești diversificat!

Etapa 2 – Bagaje!

Ce bine că măcar unul din noi încă nu are păreri legate de fashion! În concert de fundal cu hituri precum: pantalonii cu minioni nu-i vreau, vreau tricoul cu patrula, nu ăsta, ăla albastru! (N-avem tricou cu Patrula albastru), nu-mi place galben, vreau verde….am împachetat 4 oameni (ma rog, bagaje pentru 4 oameni) pentru o săptămână la mare și 3 săptămâni la bunici la țară. Bebelușul n-o fi având pareri fashioniste dar are bagaje: pamperși, căruț, pătuț, păturici, lapte, jucării. Asta ca să nu mai zic de domnul tati care s-a trezit la mare cu bagaje împachetate de nevastă și…a avut de comentat că tricourile sunt prea groase, că nu îl vrea pe ăla…că i-am împachetat pantalonii scurți de casă etc!!

Și uite așa am adunat o remorca de bagaje. Prea mare diferență între împachetat pentru o vacanță sau pentru sfârșitul lumii nu este. Și…cine n-a jucat tetris în copilărie ori își cumpăra remorcă, ori nu pleacă cu copiii în vacantă! E condiție obligatorie și necesară ca să le poți încarca pe toate într-un Renault normal.

Etapa 3 – Vacanța la mare!!

Aaa…..mare, soare, joacă…copii fericiți pe nisip….timp de calitate petrecut în familie!! Suuuure!!! De fapt, așa e…pentru copii! Am cărat o mașină de bagaje și ne-am instalat în camere într-un concert din ce în ce mai strident al copiilor care unu vroia mare altul vroia somn. Nu stam niciodată toți 4 în aceeași cameră ca să avem totuși o sansă de somn și vacanță. Și tac-su și iedul mare se trezesc la zgomote și nici nu vreau să mă gandesc cum o fi să am 3 arici la 3 dimineața, fiecare mieunând pe limba lui din alte motive. Am plecat spre mare! Nisip, plajă, cald, apa rece! Ca orice parinți responsabili și cu scaun la cap, am bagat bebeluș obosit direct în apa rece si multă. Ne-a mulțumit cu un urlet isteric și o față de WTF urmat de necesitatea de a legana 10 kg de bebeluș pe plajă ca să adoarma. Buuun, hai că am început bine! Iedul mare a fost scos din apa cu mită și promisiunea că dacă nu ieșim acum, nu mai avem timp să mergem la parcul de distracții.

Am intrat apoi într-o rutină extrem de relaxantă, asa, de vacanță.

7:00 am – deșteptarea toată lumea. Răspunsul așteptat din partea iedului mare ….lasa-mă să dorm ai zis că suntem în vacantă, nu vreau la grădinită! Nu mergem puiu la gradi, mergem la distracție! nu vreau la distracție! vreau sa doooorm! Mâncat la desene, îmbrăcat ….încă un desen…după Vampirina promit că plecam.

8:30 a.m. – reușeam să ajungem pe plajă. Nisip, joacă….eu n-am prieteni cu cine mă joc? nu vreau cu voi…vreau prieteni, eu de ce n-am prieteni!! De ce e apa rece? vreau în apă calda. De ce ma murdărește nisipul, vreau nisip curat!!! Huuuhhh….oare de ce nu putem ronțăi suzete până la 18 ani??!!

9:00 – sportul numit: hrănitul unui bebeluș mișcător pe plajă. Stai că l-am prins! am dat 3 linguri la rand!! Tati, flanchează pe dreapta…încă 2 linguri. Vezi că mănâncă nisip! Nu-i nimic…dacă mai ia si încă 3 linguri de cerale, merge și cu nisip. Stai, tine-l că se duce peste alți oameni. Nu pot, nu mai vrea. Ba vrea, tine-l. Da-mi ceas, chei, șopârla….hai ca a mai luat încă 5 guri…e bine. Mai are putin. Buuun…a găsit cheile de la casă! Sunt jegoase! lasă, spală-le în mare. Apa sărată omoară microbii. Încă 5 linguri….gata, am terminat! Acum hai în mare sa ne spalăm …toți! Am obosit!!!

9:30 – după o masă copioasă, urmează o sesiune bună de legănat ca să adormim puiul pe plajă. După vreo 20 de minute de legănat adormea.

10:00 – Pauză?! Nuuu….tati, care s-a murat până acum cu iedul mare în apă, așteaptă schimbul. Așa am și eu ocazia să vad cum e apa.

11:00 – Noi de ce trebuie să plecăăăăăăăăăm??? Că…e cald și noi suntem albi, nu avem melanină!! Eu vreau în apăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă!!! Mai venim după amiază, după ce dormi! Nu dooooooooooooooooooorm! Vreau acum în apăăăăă!! Într-un final, plecam….cumva!

11:30  – 13:00 – Spalat și hranit 2 bucăți de arici. Evident că ăla mare nu vrea să mănânce singur și nici la masă și ca să scăpăm mai repede, îl hrănim la desene în pat. Evident ca bebelușul e mișcător și la cazare nu doar pe plajă. E o aventură să îl hrănești după ce a molfăit un covrig și acum se fâțâie peste tot. Sperăm să nu le plătim o zugrăveală proprietarilor. Într-un final facem și noi un duș și mâncăm resturi de prin farfuriile copiilor.

13:00 – 15:30 – Nu dorm! Ba da, ca să avem energie să mergem pe plajă. Eu am energie, uite….sărind în pat și calarindu-l pe tac-su. Nu vreau să dorm!

15:30 – Hai puiu mergem pe plajă! Nuuuu! Acum îmi e somn! Vreau să dormim!! Nu vreau pe plajă!!! Vreau să stam aici!! AHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!! Si….adoarme…în 5 minute lemn!

16:30 – Hai pui te trezesti?? Mergem pe plaja??!! NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!! DOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOORM!!

17:00 – eu pe ăsta îl trezesc cu apa….da nu doarme mai târziu de 17:00 că ne culcăm la 1:00 noaptea !!!

17:30 – Mi-e foame!! Vreau mâncare! Da să trăiți!

18:00 – finally pe plajă!!

19:30 – Hai, e timpul să plecam! Nuuuuuuuuuuuuuuu!! Am stat puțin!! Păi dacă n-ai dormit la timp!! Am dormit!!! Ai zis că dacă dorm stăm muuult!! E frig puiu, trebuie să mergem.

20:00 – 21:30 – spălat pui, îmbrăcat pui, ieșit în parcul de distracții. 2 ture trambulină, 2 ture mașinuțe buf buf, 1 tură carturi! Gogoașă, clătită, covrig! Nu-i da gogoașa mea lui Stefaaaan! Lasă-l în pace, are gogoașa lui! Asta e a ta!

22:00 – Vreau deseneeeeeeeeeeeeeeee!! N-avem voie desene înainte de culcare! te agită foarte tare! Nu mă agitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! NU SUNT AGITAT….trântindu-se în pat și bătând din picioare!

22:30 – of finally….nani!!

2:00 a.m – bebe mic cere lapte

6:30 a.m. – hello…..voi dormiți? Eu m-am treziiiit!! Scoteți-mă de aici!!!

….toate astea ori 5 zile. Trebuia să stăm 6 zile, dar în ultima zi, domnul ied a decretat ca el vrea nani, nu mai vrea nici o plajă așa că ne-am urcat cu toate bagajele în mașină și am plecat la bunici. Dupa 8h de condus….i-am plasat în brațe la bunici si…..gataaa!! ACUM POATE SĂ ÎNCEAPA VACANȚA!

 

 

 

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.