Enjoy the ride!

Diferenta intre 1 si 2 e ca si cum ai conduce vreo 10 ani o Dacie 1310 si brusc iti iei o Toyota Corolla. Nimic din ce poti pati cu Toyota nu ai patit deja cu Dacia. Poate nu e la toata lumea asa, evident nu toti copiii sunt la fel dar eu asa simt. Singura chestie noua la al doilea este invatarea comenzilor. Alea pot fi diferite. Nu toate, dar sunt unele diferite. Si Corolla tot un volan si 4 roti are dar s-ar putea sa aiba mai multe viteze sau o cutie automata.

Primul copil a avut program strict de alaptare si somn iar programul nostru se invartea in jurul orelor lui de masa si somn. Al doilea se invarte dupa fitele lui frate-su. Nevoile unui bebelus pot fi satisfacute foarte usor si in timp ce faci un puzzle, construiesti o statie de reciclare din lego sau faci curse cu Blaze si Crusher si alte Montster Trucks. Asta mic e pe modul papa caca nani pana dupa 6 luni si astea pot fi facute oricunde, oricand si oricum. Este carat peste tot, la orele de inot alte lui frate-su, la piscina, pe munte, la pediatru un pic mai des decat mi-as fi dorit dar de multe ori nu am cu cine sa il las si frate-su joaca counter strike cu virusii si pierde lamentabil etc.

Brusc, la al doilea, nimic nu mai e nou. Totul a fost in buletinul de stiri de ieri. Colici, gaze, dinti? Am trecut prin zeci de tuburi de nurofen, panadol si espumisan cu fratelo…asa ca…hai sa te vedem, il intreci? Nu cred. Vrei de mancare? Stai asa ca vin. Imi iau Kindel-ul sa citesc ceva frumos ca la tine masa dureaza o ora. Ai invatat sa ganguresti delicat cand vrei de mancare si sa astepti. Stii ca vin. Fratelo trezea vecinii de la 8 si noi stam la etajul 1. Suntem internati cu bronsiolita dar tu n-ai febra, ai niste muci si mai tusesti din cand in cand. Cand am ajuns cu fratelo prima data in spital la operatia de polipi trecusem deja prin niste luni bune cu febra 40 si niste doze bune de antibiotice. Suntem la piscina cu fratelo care nu mai are rabdare si vrea in apa…ACUM…iar tu vrei mancare. Am luat lapte, apa si biberoane dar am uitat masura de masurat lapte la hotel. Nu-i nimic, merge si cu o lingurita luata de la bucataria piscinei.

Totul presupune un pic de organizare dar s-a mai intamplat odata ieri. Ce aduce nou insa este placerea drumului. Cu tine ne bucuram de fiecare moment din etapa ta de bebelusenie fara panica, fara stres fara fite. Cu fratelo am ratat aceasta bucurie. Avem altele mai tarziu, cand ne-a trecut panica dar primul an l-am ratat. Il recuperam cu tine si iti multumim pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.