Super … Savo

Am lipsit de acasa vreo 2 ore si cand m-am intors am gasit un tata epuizat, un bebelus adormit si un ied mai mare alergand prin casa. Iedul topaie si protesteaza ca nu se culca…ca nu a sunat ceasu…ca ne mai jucam cu tati. Inteleg repede de unde a plecat criza: tati este un tati extraordinar pe care multi copii si l-ar dori dar din pacate este persoana cel mai putin multitasking pe care o cunosc. Il intreb cateodata cum poate sa respire si sa manance in acelasi timp.

Cred ca face un efort incredibil sa faca asta. Evident ca a avut parte de un bebelus agitat…ca asa e el de pe la 7 la 8 seara si un ied care l-a asteptat toata ziua cu sufletul la gura sa se joace impreuna. Relatia intre ei este incredibila, eu am fost un fel de donator de uter ca altfel sunt copii la indigo legati prin cordon ombilical. Iedu asta mare nu s-a legat de mine ci de tac-su. Ar fi trebuit sa cer chirie de uter. Si cum iedul imparte orice si pe oricine dar nu pe tac-su care nu este niciodata suficient…a iesit cu proteste seara la culcare. Timpul petrecut cu tati nu a fost de-ajuns pentru ca l-a rapit fra-su.

Pe fata lui tati se citeste epuizarea dupa 2 ore de jucat cu copiii. Inteleg….ai fost la serviciu. Este marea batalie pe care refuz sa o duc: cine este mai obosit, cine a dormit mai mult, cine face mai multe treburi prin casa etc Fiecare are limite diferite si respectam asta.

Totusi….as vrea sa inteleg la un moment dat de ce am senzatia, sau poate nu e doar o senzatie, ca sunt singura care poate jongla intre copii, care poate scrie un articol pe blog in timp ce raspunde la 30 de “de ce-uri” si da la pedala intr-o scoica. Dupa doua ore de lipsit de acasa, am preluat iedul si l-am bagat la nani urmand ca apoi sa hranesc bebelusul si sa il supraveghez vreo jumatate de noapte ca …na inca mai tuseste, sa nu se sufoce copilu. In plus, tuseste si nu vreau sa te trezeasca monitorul. Totusi, maine trebuie sa mergi la serviciu.

This is my job now ….si nu, nu se termina la 6 seara! Iedul zice ca am Savo, si sunt super mami. A vazut o reclama la TV si o repeta incontinuu. Uneori ma simt super mami…dar de cele mai multe ori I fake it till I make it.  De cele mai multe ori sunt o femeie normala cu nevoi normale cum ar fi: nevoia de socializare cu o prietena pe care o aman de o luna, nevoia de a merge la baie singura fara iedul care sta pe inaltator cu ochii inchisi si zice ca se ascunde dupa cosul de rufe ca sa nu ma vada, nevoia de a sta singura, nevoia de a sta cu tine macar 10 minute pe zi dar in mare…nevoia de a nu gasi o mica criza cand lipsesc 2 ore de acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.