Teoretic … bolim

Habar n-am cum bolesc altii dar stiu ca asta o data pe luna sau o data la doua luni e pe antibiotic. Asta nu pentru ca imi doresc eu sa pompez medicamente in el ci pentru ca dupa 3 zile de febra 40 cam tot acolo ajungi oricate antitermince si aerosoli ai baga in el.

De fiecare data cand ajung la pediatru si incep sa insir o pagina A4 de simptome aia se uita la mine de parca citeam dintr-o carte de medicina.

– Doamna….asta nu are nimic !!

Ma uit….si vad o mama ingrijorata si un copil care zburda prin cabinet si se joaca cu cantarul pe post de lansator de rachete.

– Uite mami…am crescut! …incepand sa fredoneze cantecul din Doctorita Plusica.
– Da, mami, ai crescut…dar totusi hai sa stam 30 de secunde locului sa te consulte doamna doctor.

In fix cele 30 de secunde cat sta locului, aia descopera ca are otita bilaterala, ca nu se mai vede gatul de amigdale, ca deja se aud chestii la plamani si ar parea o bronsita…. Hmmm…nu e bine.

-Gata mami, a terminat? Pot sa ma duc pe hol sa ma joc? Au jocu ala cu furtunu si apa si robotii ?

Nu stiu despre ce vorbeste….dar e mai putin relevant. Ce e relevant in schimb este optimismul lor debordant. Nu conteaza ca arde ca jarul, nu-i nimic, ne putem imagina ca patul e trambulina de masinute si paturica asta asezata pe urs topogan sau rampa de lansare de rachete. Yupiiii….ne-am despriiiins. Intre timp, virusii isi fac damblaua dar in final tot el iese castigator. Cand nu are febra poate sa sara pe canapea si pe pat de zici ca n-a avut in viata lui nimic. Oare cum ar putea si adultii sa invete acelasi lucru? Lumea ar fi mult mai colorata si spitalele mai putin supraaglomerate.

– Mami, trebuie sa luam medicamentul alb?
– Da mami, trebuie din pacate. Dar o sa te faci bine repede. (Medicamentul alb = antibiotic cah)
– Yupiiii……dai ursuleti si skittles!! Mitaaaaa !!

Yup….cum va spuneam, e copil bolnav!

(Adi, 3 ani si 9 luni)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.