Viata grea dom’le

Sigur nu stiati dar, viata copiilor de 3 ani este foarte grea. Nu, nu vorbesc de copii de la tara treziti la 5 si pusi sa pazeaza vitele pe camp. Nu, nu…Vorbesc de aia de la oras, crescuti pe parchet si prin gradinite particulare, pe care ii imbraca ma-sa si le da cu lingurita pana pe la 10 ani.

Iata cateva motive pentru care, in acest moment, viata fiului meu este complet si iremediabil distrusa:

  • Tati a apasat pe butonu de la lift

Oh…God DE CEEE?? Cat timp o sa iti mai ia sa inveti ca nu ai voie sa apesi pe nici un buton dupa ce ai copii? Copilul este stapanul absolut al tuturor butoanelor. Cand vor fi 2 copii, va trebui sa producem doua butoane fix la fel, fix in acelasi timp. Asta e alta discutie, pentru alta data. Mi-l si imaginez pe Generalul Xulica Xulescu pregatindu-se sa inceapa atacul asupra Coreei de Nord si sa dea startul celui de-al III-lea Razboi Mondial dar, din pacate, inca nu poate pentru ca isi asteapta fiul de 3 ani sa apese pe butonul rosu.

  • Tati a plecat la cumparaturi si a ramas cu scorpia de ma-sa care nu pare impresionata cand se tranteste pe jos.

Tough luck kido. Trebuie sa mai si mancam ceva, asa ca, cineva trebuie sa se sacrifice sa ramana acasa sa rezolve criza in timp ce altul isi ia o scurta vacanta pana in Carrefour. Aia e, acum eu am tras paiul scurt.

  • Scorpia a incuiat usa cu cheia de sus si nu-l lasa sa plece singur pe scari

Nu cred ca ti-ar placea sa petreci o noapte la Protectia Copilului la sediu si nici mie sa le explic de ce e un copil de 3 ani singur pe scari si pe strada. Faza cu…tati a plecat la cumparaturi si trebuie sa merg dupa el nu cred ca ajuta foarte mult.

  • Asta nu e casa lui, e casa lui nenea si e stricata (asta e cea mai tare…)

Copilu’…tu n-ai vazut apartamentul asta cand l-am cumparat. Era un soi de pestera prin care misunau diverse lucruri mai mult sau mai putin vii. Da-i timp….o sa te obisnuiesti cu el.

  • Aceeasi scorpie care nu-l lasa sa bea sapun de baloane si nici sa si-l verse in cap.

Sorry kiddo, la camera de garda se merge doar in zilele de Craciun si de Paste. Acum n-avem nici un motiv sa ajungem acolo. Ne putem petrece o dupa-amiaza frumoasa in familie si acasa.

  • Scorpia incearca sa il culce.

Pai….da….asta era idea. Stii ce am zis mai sus de dupa amiaza linistita in familie. Somnul e conditie necesara si aproape suficienta pentru asta.

  • Scorpia nu-i da de mancare

Ba da…dar, poate nu stiati, copiii de 3 ani sunt mari critici gastronomici. Orice e verde, galben cu frunze sau pielita in zilele de luni, miercuri si sambata nu e bun, aia nu e mancare. S-ar putea sa fie mancare in zilele de marti, joi sau duminica, in saptamanile cu luna plina si Mercur retrograd.

  • Scorpia ii da de mancare dar acum nu mai vrea.

Sigur ca nu mai vrea. Azi e sambata. Unde s-a mai pomenit sa se manance sambata??!!. Sau daca se mananca, nu se mananca la ora asta! Cum oi fi ajuns eu la 34 de ani sa nu stiu asta!!

  • Acum iar vrea mancare … ba nu … nu vrea … ba da … Gata, s-a hotarat, vrea mancare dar nu la masa pe scaun ci in picioare.

Buun..deci ne-am hotarat ca azi e luna plina si Mercur retrograd si mancam. Ce nu stiam eu si am aflat acum este ca cercetatorii britanici au descoperit ca e mult mai bine pentru silueta sa mananci in picioare pe scaun, invartindu-te ca un titirez. E logic. Toti oamenii fac miscare ca sa fie sanatosi. Mancatul este sanatos. Deeci, mancatul in miscare este sanatos.

  • Lapticul e de bebelusi, el e copil mare.

Siiiigur ca da. S-a dat de vreo 3 ori in jurul Soarelui deja. Daca stim ca distanta de la Pamant la Soare e de vreo 150 milioane de km inseamna ca a parcurs deja aceasta distanta de vreo 3 ori? Hmm….mda, atunci e mare deja, ce sa zic.

Dupa vreo jumatate de ora de varsat frustrari pe ma-sa pe post de scorpie si sac de box, a ajuns la concluzia ca lapticul nu e de bebelusi si poate totusi n-ar fi rau daca si-ar odihni ochii pentru cateva minute…ore… E cam obositor, intr-adevar, sa calatoresti atata distanta pana la Soare.

(Adi, 3 ani si un pic)

1 Comment

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.